İşletmenizin dijital dönüşüm yolculuğun ve teknoloji yatırımlarınızda yazılım lisansları olmazsa olmaz bir gereklilik. Çoğu zaman lisanslama çözümünü seçmek, karmaşık ve zaman alıcı bir süreç olabilir. Doğru lisanslama modeli ile yazılım yatırımlarınızı optimize edebilir ve maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.
Intercomp’un lisanslama hizmetleri size özel ihtiyaçlarınızı karşılayacak esnek ve kapsamlı çözümler sunar. Lisanslı yazılımlar kullanmanız yolunda rehberlik eder, haklarınızı korumada ve yasal riskleri minimize etmenizde yardımcı oluruz.
Tek bir noktadan tüm yazılım lisanslama ihtiyaçlarınızı karşılıyor, zaman ve kaynak tasarrufu için işletmeniz birlikte çalışırız. Lisans kullanımınızı doğru bir şekilde optimize ederek gereksiz harcamalarınızın önüne geçeriz.
İşletmenizin yazılım ihtiyaçlarını detaylı bir şekilde analiz ederiz. Size en uygun lisanslama modelini seçer ve planlama yaparız. İşletmenizin büyümesine ve değişen ihtiyaçlarına uygun, esnek lisanslama modelleri sunarız.
Lisans satın almanızı gerçekleştirir ve sisteminize entegre ederiz. Satın alma ve aktivasyon sürecinde sorunsuz ve kesintisiz iş süreci için yol haritası hazırlarız.
Lisanslarınızı takip eder, yenileme süreçlerini yönetir ve raporlar oluştururuz. Lisanslı ve güncel yazılımlar kullanmanıza yardımcı olur, sistemlerinizin güvenliğini koruruz.
Lisanslama sürecinde ve sonrasında ihtiyaç duyacağınız tüm teknik destek hizmeti sunarız.
Ücretli bir yazılım veya ürün için verilen lisans türüdür. Kullanıcılar, ürünü kullanmak için bir lisans ücreti öderler ve genellikle belirli sınırlamalar altında bu ürünü kullanabilirler.
Yazılımın kaynak kodunun açık olduğu ve kullanıcıların bu kodu inceleyip, değiştirebileceği lisans türüdür. En yaygın açık kaynak lisansları arasında MIT, GNU GPL ve Apache lisansları bulunur.
Birden fazla ürünü veya hizmeti kapsayan geniş kapsamlı bir lisanslama anlaşmasıdır. Genellikle büyük kurumlar veya şirketler için düzenlenir.
Bu tür lisanslar, bir ürünü bir cihazla birlikte satmak için kullanılır. Örneğin, bir bilgisayar üreticisi, işletim sistemi yazılımını OEM lisansıyla bilgisayarlara yükleyip satabilir.
Bir ürünü belirli bir süre için ücretsiz olarak denemek için verilen lisanslardır. Deneme süresi sonunda kullanıcı ürünü kullanmaya devam etmek isterse, genellikle bir lisans ücreti ödemesi gerekir.